En servoelektrisk stansmaskin, E6 med LST-hantering, från Prima Power har fått nya ägare i Cadi i Falkenberg.

CADI Produktions AB beläget i Falkenberg är ett renodlat legoföretag med specialitet på butiksinredningar inom plåt, tråd och rör.

Bengt-Åke Svensson, VD för företaget, berättar hur tankarna gick inför investeringen:
– Vi hade en längre tid diskuterat att ersätta vår äldre stansmaskin med ny laser alternativt stansmaskin för att förbättra oss på plåttillverkningen, som vi tyckte var vår svaga länk när det gällde butiksinredningar.

När vi tittade på Prima Powern på mässan i Hannover så följde vi upp det besöket senare på våren och efter ytterligare några veckor bestämde vi oss för att det var det koncept som var det bästa för oss. Nu är vi beredda på att ta oss an nya utmaningar och på bästa sätt göra detta till ett mervärde för framförallt kunderna men även för CADI Produktions AB, avslutar Bengt-Åke.

Operatörerna Tobias (vänster) och Urban (höger) med VD Bengt-Åke Svensson (mitten) vid den nya stansmaskinen med hantering, Prima Power E6 med LST

Prima Power var först med att utveckla den unika E-maskinen med servodriven stansteknik. Maskinen är en precisions-stansmaskin med 5 servostyrda axlar och en noggrannhet i stansslaget som innebär unika möjligheter att utföra formnings- och bockningsoperationer.

Maskinen som Cadi nu investerar i är en servoelektrisk stansmaskin, E6, från Prima Power. Cadi har även utrustat sin stansmaskin med hantering, LST6, som är ett kompakt, högteknologiskt, automatiskt plåtladdnings- och sorteringssystem. LST laddar plåtar in i maskinen, plockar ut detaljer från maskinen och staplar dem i programmerade koordinater.

För ytterligare information om Prima Power stansmaskiner, kontakta en säljare på Din Maskin 0370-693400.