Nyhetsbrev nr 146 mars 2019


Om du ej kan läsa detta mail,
klicka här.

          
          
          
          
          
            


Kalmar Rostfria investerar i laser


Kalmar Rostfria AB är en legoleverantör med fokus på rostfria material. Under närmare 20 års tid så har företaget stansat och nibblat detaljer, med fokus på mindre produktionsvolymer och prototypframtagande.

”Vi har ett långt och bra samarbete med Din Maskin avseende vår stansmaskin (Finn-Power C5) så valet av leverantör på fiberlaser var lätt. Självklart sneglade vi på flera märken, men historiken med Din Maskin talade för att utveckla detta fina samarbete även med en fiberlaser, säger Daniel Franck, teknisk chef.”

Valet föll på en Prima Power Platino fiber 1530 som levereras och installeras i mitten av mars.


Tips och Trix – NC Express


Visste du att kopieringsfunktionen av detaljer i nestdelen fungerar med ctrl + piltangenterna? Se hur du kan effektivisera ditt arbete i NC Express på vår YouTube-kanal.


Ny laser i vårt Teknikcenter


Vi har en ny Platino Fiber 1530 på plats i vårt Teknikcenter. Hör av dig till någon av våra säljare om du är intresserad av en demo av maskinen – vi testkör gärna även era egna detaljer.


Hallå där, Calle!


Carl Wixengård är servicetekniker och har arbetat på Din Maskin sedan 2008 och är därmed ett bekant ansikte för många.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Jag har varit akut servicetekniker stans/kombi sedan jag började på Din Maskin och att varje dag bli ställd inför nya problem och få nya utmaningar, vilket även är en stor bit för att känna att man kan utvecklas, är det roligaste med jobbet.
Sen är omväxlingen både geografiskt och personerna man träffar en rolig bit med – att ena dagen kunna titta på ringmuren i Visby för att nästa dag kunna se norrsken i Kalix är få
förunnat.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Familj och vänner är något som jag uppskattar och ägnar gärna mycket tid med. Är det sommar och man har tid över så skulle jag vilja vara på golfbanan. Är det däremot höst eller vinter så är jag i skogen och jagar, vilket jag försöker göra även om inte tid finns.

SHARE TO

Din Maskin, E-post: info@dinmaskin.se, Hemsida: www.dinmaskin.se