SafanDarley

Kantpressar

SafanDarley står för en innovativ utveckling av kantpressar och är en ledande global specialist. Genom att utveckla och konstruera maskiner för bockning av både tjock och tunn plåt, har de blivit en av de främsta aktörerna på marknaden inom kantpressning. Företaget utvecklade tidigt storsäljaren E-Brake, den servoelektriska kantpressen, vilket innebar att de tog marknaden med storm och revolutionerade marknaden för bockning av plåt. Inte bara för den innovativa servoelektriska tekniken, utan även genom innovativa maskinkoncept och unika styrsystem.

Unikt system och innovativa lösningar 

Anledningen till att många kunder genom åren har investerat i mer än en servoelektrisk kantpress från SafanDarley är bland annat det unika servoelektriskt drivna systemet, vilket minimerar behovet av bombering. Dessutom, ljusridån med taktkörning för varje enskilt bocksteg innebär ökad produktivitet och är dessutom ergonomiskt för operatören.

Varför väljer många kunder servoelektriska kantpressar framför en hydraulisk?

En servoelektrisk kantpress har väldigt låga underhålls- och driftskostnader och en ljudlös drift. Maskinen har inte hydraulolja, vilket gör att den kräver minimalt underhåll. Dessutom medför avsaknaden av hydraulsystem även högre precision och jämnare bockningsresultat.

Hur kan man beskriva fler fördelar med servoelektriska kantpressen E-Brake?

• Användarvänlig touch skärm
• Slaglängd balk 300 mm och Q-mått 590 mm (option upp till 690 mm)
• Stabilt O-stativ möjliggör bocklängd hela vägen mot det bakre anslaget
• Wila verktygsinfästning som standard
• Upp till 300 tons presskraft och bocklängd 4100 mm med enbart servodrift!
• Bakre anhåll i full arbetslängd
• Rikligt med tillbehör kan väljas till för att skräddarsy maskinen efter kundens behov.

Fem års garanti

Vi erbjuder fem års garanti på SafanDarleys E-kantpressar. No big deal. Det är lite så vi jobbar.

Hej,

jag heter Fredrik och jag hjälper dig gärna om du har några frågor om utrustning från SafanDarley.

Kontakta mig på

fredrik.carlsson@dinmaskin.se

0370-69 34 23

Vanliga frågor & svar

Kantpressar

E-Brake Ergo servoelektrisk kantpress, 35-40 ton

Mer info >

E-Brake servoelektrisk kantpress, 35-130 ton

Mer info >

E-Brake servoelektrisk kantpress, ATC 150-200 ton

Mer info >

E-Brake Ultra, servoelektrisk kantpress, 50-300 ton

Mer info >

H-Brake Hybrid hydraulisk kantpress, 110-170 ton

Mer info >

H-Brake hydraulisk kantpress, 175-1250 ton

Mer info >

Verktyg

Tecnostamp

Mer info >

FAQ

Vanliga frågor om servoelektriska kantpressar

Ni valt att sälja elektriska kantpressar, är det för att Er VD heter Ström?

Nej, det är för att elektriska kantpressar är de mest effektiva kantpressarna och de kantpressar som har absolut lägst driftkostnad av alla kantpressar.

Är Era elektriska kantpressar nya på marknaden?

De elektriska kantpressarna från SafanDarley introducerades på marknaden redan 1995, men kantpressarna gick då under namnet SMK.

Berätta om de största fördelarna med elektriska kantpressar?

Fördelarna med de servoelektriska kantpressarna är bland annat låg energiförbrukning, extremt hög precision, låga underhållskostnader och flexibelt höjdinbyggnadsmått och som resultat av detta, har det inneburit att maskinen har revolutionerat marknaden.

I vilka storlekar finns de elektriska kantpressarna?

Våra kantpressar finns i storlek mellan 35 ton till 300 ton och från 1250 till 4050 mm bocklängd, vilket ger stor flexibilitet vid val av maskin.

När det gäller bakre anslag, vilka kan kantpressarna utrustas med?

Kantpressarna kan utrustas med 2-, 4-, 5- och 6-axligt bakre anslag, så det finns något för alla.

Är det möjligt att få alla tillbehör som finns till andra kantpressar även till de elektriska kantpressarna från SafanDarley?

Till dessa kantpressar finns det ett brett utbud av tillbehör, vilket ger en stor flexibilitet och möjlighet att kundanpassa maskinerna. Bland annat erbjuder vi frontstöd på gejdstyrning med höjdjustering, servoelektriska bockhjälpar som kallas E-Mate, integrerat omslagsbord, automatisk verktygslåsning både uppe och nere, Smart Tool Locator, dubbla touchskärmar med ett modernt HMI som kallas E-Control, elektromagnetiska anhållsfingrar och dubbla fotpedaler. Med andra ord, de servoelektriska kantpressarna från SafanDarley tillgodoser de flesta behov.

Det sägs att ljusridån på de elektriska kantpressarna är till stor hjälp vid körning med kantpressarna och att detta därmed påverkar takttider och effektivitet?

Effektiviteten kan förbättras avsevärt om man använder taktkörning med ljusridå i kantpressarna, vilket innebär att cykeltiderna kan reduceras och lönsamheten öka.

Jag har hört att elektriska kantpressar endast förbrukar energi när man bockar plåten, inte i viloläge, stämmer det?

De elektriska kantpressarna använder bara energi när bockkraft krävs, vilket innebär att i viloläge står systemet i standby och energi går endast åt för kantpressens styrsystem. Som ett resultat av detta kan energiförbrukningen i kantpressarna reduceras med upp till 30%.

Ett företag som vi köper kantpressning av har två elektriska kantpressar från SafanDarley. De är väldigt nöjda, särskilt med styrsystemet vilket upplevs användarvänligt. Berätta, vad är det som är så bra med det?

Kantpressens styrsystem kallas E-Control och är SafanDarleys egna HMI med touchskärm och är ett grafiskt, ikonbaserat och väldigt lättöverskådligt HMI, vilket medför att det är ett mycket användarvänligt system. Detta är dessutom fullt kompatibelt med off-line programmering via AUTOPOL, som är ett svenskt företag, men ägs av SafanDarley.

Vi har en hydraulisk kantpress som låter väldigt mycket. När det gäller ljudnivån på de elektriska kantpressarna från SafanDarley, hur ser det ut då?

I viloläge är de elektriska kantpressarna helt tysta och använder endast energi till kantpressens styrsystem. Vid bockning är ljudnivån mindre än 75 decibel, vilket innebär att det är en oerhört tyst kantpress.