KALMAR ROSTFRIA AB INVESTERAR I LASER

Kalmar Rostfria AB har investerat i en Prima Power Platino fiber 1530 för att kunna laserskära i egen regi. 

Kalmar Rostfria AB är en legoleverantör med fokus på rostfria material. Under närmare 20 års tid så har företaget stansat och nibblat detaljer till en mängd olika kunder både inom och utom Sveriges gränser. Fokus har legat på mindre produktionsvolymer och prototypframtagande. Företaget arbetar primärt med rostfria material.

För fem år sedan togs ett första steg att börja friformsskära då en CNC-styrd plasmaskärare köptes in. Detta i kombination med att inköpen av laserskärning hos ett flertal olika samarbetspartners ökade, togs beslutet att det var dags att ta nästa kliv och även kunna laserskära i egen regi.

Nu har behovet hos våra kunder blivit så stort att det var dags att öka både kapacitet och kvalitet så det kändes som ett naturligt steg att i egen regi även kunna laserskära, säger vd Magnus Olsson.

Valet föll på en Prima Power Platino fiber 1530 (4Kw) som levereras och installeras av Din Maskin i mars.

Vi har ett långt och bra samarbete med Din Maskin avseende vår stansmaskin (Finnpower C5) så valet av leverantör på fiberlaser var lätt. Självklart sneglade vi på flera märken, men historiken med Din Maskin talade för att utveckla detta fina samarbete även med en fiberlaser, säger Daniel Franck, teknisk chef.

Är du intresserad av att veta mer om lasermaskiner från Prima Power, kontakta Henrik Bergkvist, henrik.bergkvist@dinmaskin.se, 0370-69 34 15. Här kan du läsa mer om lasermaskiner.