MP BOLAGEN INVESTERAR I SERVOPRESS

MP BOLAGEN INVESTERAR I SERVOPRESS

Din Maskin har inlett ett samarbete med den italiensk-japanska leverantören AIDA som har en lång tradition av tillverkning av pressar för stansning med hög produktkvalitet och ett starkt innovationstänk. Din Maskin har nu fått äran att leverera Sveriges första servopress till det småländska familjeföretaget MP bolagen Industri AB från vår nya samarbetspartner. Servopressen kombineras med bandmatningsutrustning från Dimeco.

MP bolagen tillverkar bland annat system för kabelförläggning, klipp-, bock-, drag- och följdverktyg, samt framtagning av prototyper, och detta är en investering som i hög grad kommer att stärka produktionskapaciteten.

– Vi känner oss sig nöjda med valet av leverantör då Din Maskin tar helhetsansvaret runt den totala investeringen av presslinjen. Vi ser även en stor fördel med en serviceorganisation som ligger nära oss geografiskt vilket vi haft stor nytta av genom åren, säger Magnus Sandberg, vice vd, MP bolagen.

Linjen består av en 630T Servopress från AIDA tillsammans med en coilhanteringsutrustning från Dimeco för hantering av bandbredd 1300mm och coilvikt 15T.

Leverans kommer att ske under september 2019 och vi ser fram emot att få göra ett uppföljande reportage när linjen är på plats.

2019-02-07T14:06:55+01:00 2019-02-07|