RASCH STÖRSTA MASKININVESTERING NÅGONSIN

Motalaföretaget Rasch fortsätter att satsa och gör nu sin största maskininvestering någonsin på totalt 30 miljoner. För att öka kapaciteten och modernisera produktionen har nu Rasch beställt en stansmaskin, en bockautomat och ett automatlager från Prima Power levererad av Din Maskin, till sin produktion i Motala.

-Investeringen är en stor satsning på kapacitetsökning inför framtiden. Med detta och vår utbyggnad på 8 000 kvadratmeter bäddar vi för att kunna växa under många år framöver, säger Anders Wolving, platschef på Rasch.

2018 investerade företaget i en ny stansmaskin, även den från Prima Power, som ökade produktionen med 40 procent av stansade detaljer. Den nya investeringen är den största någonsin i företagets historia och dubblerar den totala stanskapaciteten och ökar kapaciteten betydligt för bockade detaljer.

-Med den nya utrustningen får vi utveckling inom många viktiga områden som är kopplade till vår vision om digitalisering, miljöförbättringar, kapacitetsökning och framtida expansion. Maskinen beräknas installeras under hösten och vintern, säger Anders Wolving.

Förutom maskininvesteringen har Rasch även nyligen köpt 20 000 kvadratmeter mark i anslutning till
nuvarande byggnad i Norrsten och kommer att bygga ut sina lokaler med 8 000 kvadratmeter till totalt
18 000 kvadratmeter. Byggstarten är under planering och inflytt beräknas till årsskiftet 2020/2021.

Rasch är en av landets ledande tillverkare av ventilationsprodukter och ingår i den Boråsbaserade koncernen
Hydria Group, en familjeägd koncern med tyngdpunkt på svensktillverkade kvalitetsprodukter inom
ventilation och vattenrening. Rasch har 85 anställda och omsätter 160 miljoner.

Vi på Din Maskin är stolta och glada över att på nytt ha fått förtroendet att leverera plåtbearbetningsmaskiner till Rasch.