ÖKAT KAPACITETSBEHOV FÖR STANSADE DETALJER

Swegon Operations i skånska Tomelilla, som är marknadsledande inom energieffektiva produkter och system för inomhusklimat, har investerat i en produktionslinje med en stans-vinkelsaxmaskin från Prima Power. Produktionslinjen är levererad av Din Maskin i Värnamo. Ett ökat kapacitetsbehov hos företaget inom stansade detaljer föranledde investeringen.

Marknadsledande inom system för inomhusklimat

Swegon ingår i börsnoterade Latourkoncernen och har 16 produktionsenheter i Sverige, Finland, Italien, Indien, Nordamerika, Tyskland, Belgien och Storbritannien. Företaget har mer än 2 400 anställda runt om i världen. Swegon har flera gånger vunnit Stora Inneklimatpriset som syftar till att öka intresset för inneklimatteknik, stärka dess ställning och uppmärksamma teknik som främjar ett sunt inomhusklimat i energieffektiva byggnader.

Stans-vinkelsaxmaskin – unik lösning från Prima Power

För att möta en ökad efterfrågan och därmed ett ökat kapacitetsbehov, har Swegon Tomelilla investerat i en stans-vinkelsaxlinje Shear Brilliance SBe STS. Produktionslinjen är även utrustad med höglager för råmaterial, samt ett avancerat sorterings- och staplingssystem från Prima Power.

Hjärtat i stans-vinkelsaxmaskinen är en servoelektrisk stansmaskin, samt en vinkelsax med ett eget servoelektriskt drivsystem. Detta innebär att klipprörelsen kan utföras både snabbt och med hög precision.

Maskinen har linjärmotorer för axelrörelser och 35 ton stanskraft och är den maskinmodell med högst produktivitet för volymproduktion. Integrerad förladdning och centrering, automatisk laddning, såväl som utmatning och sortering av detaljerna och skrot, är standard.

Det här är en lösning som motsvarar dagens krav på teknisk prestanda, produktivitet och tillgänglighet, säger Kjell Arne Thorén, säljare på Din Maskin.

Tidigare investeringar

Sedan tidigare har Swegon Tomelilla flera maskiner levererade av Din Maskin, bland annat en kombinerad stanslasercell, flera stansanläggningar och kantpressar, både robotiserade och manuella. Din Maskin tackar för förtroendet och önskar Swegon Tomelilla lycka till med den nya investeringen.

Prima Power är varumärket inom Prima Industrie koncernen för sammanslagningen av Prima Industrie och Finn-Power. Sammanslagningen genomfördes 2008 och tillverkning sker numera i Italien, Finland, USA och Kina (i Kina för dess nationella marknad). Försäljnings- och servicenätverket, med egna dotterbolag och återförsäljare, täcker idag mer än 70 länder. Fler än 10.000 system är installerade runt om i världen.