Ännu en servoelektrisk kantpress från SafanDarley har fått en ny ägare!

Plåtexpressen är ett plåtslageri som tillverkar och monterar plåt på bland annat byggprojekt. Referensobjekt är till exempel Emporia i Malmö, max IV i Lund och Filbornaverket i Helsingborg.

Företaget har cirka 80 medarbetare verkstäderna/kontoren finns i Malmö, Helsingborg och Tollarp. Den nya SafanDarley kantpressen finns på fabriken i Malmö.

Henry Svensson, VD på Plåtexpressen, berättar;
– Vi tittade mycket på hur kantpressen är ur ett miljövänligt perspektiv. E-Braken drar lite energi och det var viktigt för oss. Vi blev också mycket väl bemötta av Din Maskins representant, Kjell-Arne Thorén, avslutar Henry!

Kund_Platexpressen

På bilden syns operatören Sasa Ilic

Kantpressen som Plåtexpressen nu investerar i är en servoelektrisk SafanDarley E-Brake 130 ton 4 meter.

Det var en något skeptisk marknad som tog emot den första servodrivna kantpressen när den introducerades 1995. Men marknaden kom snabbt över sin skepsis, och nyligen såldes den hundrafyrtionde (!) SafanDarley E-Brake i Sverige av Din Maskin. Åtskilliga företag har genom åren valt att investera i mer än en E-Brake vilket glädjer oss mycket!

Kantpressen E-Brake från SafanDarley har en servoelektriskt driven pressbalk med en extrem noggrannhet. De faktorer som gör så många kunder nöjda med sin E-Brake är bland annat dess tysta gång och exakthet i bockningsoperationen. Viktigt att nämna är att en E-Brake är fri från hydraulolja genom servodriften.

Besök deras hemsida