PRIMA POWER PRESENTERAR REVOLUTIONERANDE SKYDDSYSTEM

I början av november hölls BlechExpo i Tyskland för 14:e gången, med 1498 utställare från 36 länder och över 40 000 besökare. Din Maskins leverantörer fanns naturligtvis på plats och presenterade sina innovationer och nyheter.
Prima Power presenterade flera intressanta nyheter under mässan, bland annat ett helt nytt ögonskyddssystem för skärhuvudet i kombilasermaskiner.
Det nya systemet kommer att underlätta arbetet för operatören eftersom åtkomsten blir mycket bättre och det är mycket lättare att se vad som händer inne i systemet under drift. Med det nya ögonskyddssystemet är det möjligt att ha en helt öppen kabin med vanliga skyddsnät istället för att bygga in hela cellen i plåtväggar och skärmande fönsterrutor, säger Henrik Bergkvist, produktansvarig på Din Maskin.
En annan nyhet som presenterades var att den nya Geniusserien har en roterande stanshammare med plats för ett större multitool. Det innehåller dessutom fler stansar med större diameter, utan att ge avkall på indexerbarhet av stansarna. En annan fördel är att den nya stanshammaren mycket snabbt växlar från en stans till nästa.
Det är viktigt att vi lyssnar på morgondagens behov och att vi ständigt utvecklar användarvänligenheten för våra kunder, avslutar Henrik Bergkvist.